Είναι κακό να ταΐζετε με μπιμπερό μητρικό γάλα αντί να θηλάζετε;Εάν θέλετε να ταΐσετε το μωρό σας με μητρικό γάλα, αλλά δεν μπορείτε να θηλάσετε ή δεν θέλετε, μια επιλογή είναι να ταΐσετε με μητρικό γάλα με μπιμπερό. Μερικοί γονείς μπορεί να αναρωτιούνται αν είναι εντάξει να χρησιμοποιήσουν αυτές τις μεθόδους σίτισης και η απάντηση είναι σίγουρα, ναι.


Με αυτήν την προσέγγιση, αντλείτε το μητρικό γάλα σας και το δίνετε στο μωρό σας σε μπιμπερό αντί να θηλάζετε. Η άντληση και το τάισμα μητρικού γάλακτος με μπιμπερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρέχετε στο παιδί σας το μητρικό σας γάλα χωρίς να χρειάζεται να το βάλετε στο στήθος. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για την άντληση για το μωρό σας.


Λόγοι για άντληση και τροφοδοσία με μπουκάλια


Μπορεί να πάρετε την απόφαση να αντλήσετε γάλα πριν γεννηθεί το παιδί σας ή να θηλάσετε για λίγο και μετά να προχωρήσετε στην άντληση καθώς το παιδί σας μεγαλώνει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε να αντλήσετε. Για παράδειγμα, μπορεί να καταλήξετε να ταΐζετε το μητρικό γάλα με μπιμπερό εάν πρέπει να επιστρέψετε στη δουλειά ή στο σχολείο αμέσως. ή έχετε ένα πρόωρο μωρό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που δεν μπορεί να θηλάσει.


Επιπλέον, άλλα άτομα μπορούν να ταΐσουν με μπιμπερό μητρικό γάλα εάν το μωρό τους δυσκολεύεται να κολλήσει στο στήθος ή αν ανησυχούν για την παροχή γάλακτος και προτιμούν να δουν πόσο γάλα πίνει το μωρό τους. (Ωστόσο, σημειώστε ότι μπορείτε να αξιολογήσετε εάν το μωρό σας παίρνει αρκετό γάλα παρακολουθώντας τις πάνες του.)


Για μερικούς ανθρώπους, ο θηλασμός είναι επώδυνος, αλλά η άντληση είναι ανεκτή. Άλλοι έχουν δίδυμα, τρίδυμα ή περισσότερα και βρίσκουν ευκολότερο τον χρόνο σίτισης όταν χρησιμοποιούν μπουκάλια. Τα αισθήματα αμηχανίας ή δυσφορίας με την ιδέα του θηλασμού μπορεί να οδηγήσουν άλλους να επιλέξουν να αντλήσουν μητρικό γάλα. Μερικοί άνθρωποι απλά δεν θέλουν να θηλάσουν.


Αποκλειστική άντληση εναντίον συμπληρωμάτων


Μπορείτε να επιλέξετε να αντλείτε αποκλειστικά ή να δίνετε στο παιδί σας τόσο μητρικό γάλα όσο και βρεφικό γάλα σε μπιμπερό ή/και να θηλάζει μέρος του χρόνου. Εξαρτάται μόνο από το ποια προσέγγιση λειτουργεί καλύτερα για εσάς.Συνδυασμός μητρικού γάλακτος και διατροφής με φόρμουλα


Εάν έχετε αποφασίσει να ταΐσετε το μωρό σας τόσο με μητρικό γάλα όσο και με βρεφική φόρμουλα, αυτό είναι υπέροχο! Ενώ το μητρικό γάλα έχει ορισμένα πλεονεκτήματα στη φόρμουλα, οποιαδήποτε ποσότητα μητρικού γάλακτος που μπορείτε να δώσετε στο μωρό σας είναι ευεργετική. Μπορείτε να αντλήσετε για μερικές τροφές και να δώσετε φόρμουλα για άλλες. Ή μπορείτε να παρέχετε και το μητρικό γάλα και τη φόρμουλα κατά τον ίδιο θηλασμό. Τελικά, η τροφοδοσία είναι η καλύτερη, οπότε όποια διάταξη κι αν επιλέξετε είναι μια χαρά.


Προσφέρετε πρώτα το μητρικό γάλα εάν δίνετε στο παιδί σας και μητρικό γάλα και φόρμουλα στο ίδιο τάισμα.


Δίνοντας πρώτα το μητρικό γάλα, θα είστε σίγουροι ότι το παιδί σας θα πάρει όλο το γάλα σας. Στη συνέχεια, εάν το μωρό σας θέλει ή χρειάζεται περισσότερα, μπορείτε να ολοκληρώσετε το τάισμα με γάλα. Με αυτόν τον τρόπο, αν περισσέψει, είναι η φόρμουλα που θα πετάξετε και όχι το μητρικό γάλα.


Αποκλειστική άντληση και τροφοδοσία μπουκαλιών


Η αποκλειστική άντληση ονομάζεται επίσης EPing και θηλασμός με μητρικό γάλα. Για αυτήν τη μέθοδο σίτισης, αντλείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να δώσετε στο παιδί σας το μητρικό γάλα σας, συνήθως σε μπουκάλια, ως μοναδική πηγή τροφής και διατροφής. Το παιδί σας μπορεί να πάρει το γάλα σας μέσω ενός μπιμπερό, ενός σωλήνα ή άλλης εναλλακτικής μεθόδου σίτισης.


Ωστόσο, η αποκλειστική άντληση δεν είναι απαραίτητα εύκολη υπόθεση. Μπορεί να είναι χρονοβόρο και εξαντλητικό. Και μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να συνεχίσετε να διατηρείτε την προσφορά σας ενώ αντλείτε αποκλειστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, μελέτες δείχνουν ότι η αποκλειστική άντληση συνδέεται με μικρότερη διάρκεια θηλασμού σε σύγκριση με αυτούς που θήλασαν τουλάχιστον περιστασιακά.


Πηγή: www.testpap.com

39 views0 comments