Εγκυμοσύνη: Η πρώτη επίσκεψη στον ιατρό σας


Οι περισσότερες γυναίκες έχουν την πρώτη και πιο λεπτομερή εξέταση κατά την 6η-9η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Μεταξύ της 6ης και 9ης βδομάδας είναι η καλύτερη περίοδος, καθώς ακούγεται και η καρδούλα. Θα πρέπει να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας καθώς θα δείτε και τον γιατρό σας, κάποια μαία και ίσως κάνετε και εξέταση υπέρηχου.


Να περιμένετε να σας κάνουν πολλές ερωτήσεις για την υγεία σας, για τυχόν αρρώστιες και επεμβάσεις και για προηγούμενες εγκυμοσύνες ή αποβολές. Θα σας ζητηθούν πληροφορίες για την οικογένειά σας και για την οικογένεια του συντρόφου σας (παραδείγματος χάρη, εάν υπάρχουν δίδυμα στην δική σας οικογένεια ή κάποια κληρονομική αρρώστια). Θα σας ρωτήσουν επίσης για την εθνικότητά σας, γιατί υπάρχουν κάποιες κληρονομικές παθήσεις που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνες, και οι οποίες είναι πιο συνηθισμένες σε ορισμένες εθνικότητες. Μπορεί επίσης να υπάρξουν ερωτήσεις για τη δουλειά σας και τη δουλειά του συντρόφου σας, και για την κατοικία σας, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κάποιες συνθήκες που μπορεί να επηρεάσουν την εγκυμοσύνη σας. Όλες αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν στο να δημιουργηθεί μια εικόνα για εσάς και την εγκυμοσύνη σας, έτσι ώστε κάποιοι συγκεκριμένοι κίνδυνοι να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν.


Ο γιατρός σας θα πρέπει να ξέρει την πρώτη μέρα της τελευταίας σας περιόδου, για να μπορέσει να υπολογίσει πότε θα γεννηθεί το μωρό σας. Πιθανότατα θα θέλετε να κάνετε και εσείς πολλές ερωτήσεις. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία, και συχνά βοηθάει εάν μπορείτε να σημειώσετε τι θέλετε να πείτε, καθώς είναι εύκολο να τα ξεχάσετε όταν θα βρίσκεστε εκεί. Είναι σημαντικό να μάθετε αυτά που θέλετε και να εκφράσετε τα συναισθήματά και τις προτιμήσεις σας.Πηγή: www.drchandakas.gr


23 views0 comments