Ινομυώματα μήτρας: Τα σημάδια sos που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες

Τις περισσότερες φορές τα ινομυώματα μήτρας αναπτύσσονται ανώμαλα και σχηματίζουν καλοήθεις όγκους διαφόρων διαστάσεων, που ποικίλλουν από λίγα χιλιοστά έως και αρκετά εκατοστά. Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο σε μια γυναίκα να εντοπίζονται 1-5 ινομυώματα διαφόρων διαστάσεων σε μία γυναίκα.Οι αιτίες δεν είναι γνωστές, υπάρχουν όμως κάποιοι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση των ινομυωμάτων, όπως η κληρονομικότητα, γυναίκες της μαύρης φυλής και η παχυσαρκία.


Η πλειοψηφία των γυναικών που έχουν ινομυώματα αγνοούν την ύπαρξή τους. Τα συμπτώματα των ινομυωμάτων ποικίλλουν ανάλογα με τον αριθμό τους, το σημείο που βρίσκονται και το μέγεθός τους.


Αίσθημα βάρους χαμηλά στην κοιλιά

Πρόκειται ίσως για το πιο κοινό σύμπτωμα των ινομυωμάτων. Οι γυναίκες με μεγαλύτερα ινομυώματα αισθάνονται πίεση προς τα κάτω, στην περιοχή της πυέλου.


Διαταραχές περιόδου

Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο, και τα ινομυώματα είναι ένα από αυτά.


Φούσκωμα

Πολλές γυναίκες παραπονούνται στο γιατρό τους ότι νιώθουν, αίσθημα φουσκώματος, σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και δυσκολία στην αναπνοή ή νεφρική ανεπάρκεια.


Συχνοουρία

Αν παρατηρήσετε ότι πηγαίνετε πιο συχνά στην τουαλέτα ή δεν μπορείτε να αναβάλετε την ούρηση, μπορεί να έχετε ινομυώματα.


Δυσκολία στην ούρηση ή / και δυσκοιλιότητα

Όταν το ινομύωμα είναι μεγάλο μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην ούρηση ή και δυσκοιλιότητα την επίσκεψη στην τουαλέτα. Ο λόγος είναι ότι ασκεί πίεση στο έντερο, η οποία επιφέρει δυσκοιλιότητα και φούσκωμα.Πηγή: www.healthreport.gr

114 views0 comments