Πώς δεν θα κολλήσει το μωρό όταν η μαμά έχει ίωσηΌταν ένας στην οικογένεια αρρωσταίνει από ίωση είναι σχεδόν αναπόφευκτο να κολλήσουν όλοι; Όχι, εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές που σας δίνουμε! 


Όταν ένας στην οικογένεια αρρωσταίνει από ίωση είναι σχεδόν αναπόφευκτο να κολλήσουν όλοι; Όχι, εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές που σας δίνουμε.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πάντα εύκολο να ξεφύγει κανείς από έναν ιό -καθώς συνήθως μεταδίδονται πριν ακόμα εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Από την άλλη, οι πιο πολλές ιώσεις είναι σχετικά ακίνδυνες, απλώς προκαλούν ενόχληση για κάποιες μέρες.πτώματα. Από την άλλη, οι πιο πολλές ιώσεις είναι σχετικά ακίνδυνες, απλώς προκαλούν ενόχληση για κάποιες μέρες. Ωστόσο, όταν υπάρχει μωρό στο σπίτι είναι λογικό η μαμά να θέλει να αποφύγει να μεταδοθεί ο ιός και σε εκείνο. Ο τρόπος για να το πετύχετε δεν είναι κάτι πρωτοποριακό -απλά θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής, όπως; Πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας, ιδιαίτερα πριν και αφού αλλάξετε την πάνα του ή ετοιμάσετε το γεύμα του. Αποφύγετε να βήχετε ή να φτερνίζεστε όταν κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωρό και να φυσάτε τη μύτη σας όταν βρίσκεστε κοντά του (ναι, είναι όντως εύκολο να το λέει κανείς αλλά όχι να το κάνει...). Προμηθευτείτε από το φαρμακείο μάσκες μιας χρήσης και φορέστε μία όταν πρέπει να είστε κοντά στο μωρό για να το φροντίσετε, ώστε μην αναπνέεται απευθείας στο πρόσωπό του .Επιστρατεύστε κάποιον άλλο για να ασχοληθεί μαζί του, για ό,τι δεν είναι απαραίτητο να γίνει από εσάς. Φυσικά, εάν θηλάζετε, δεν είναι εύκολο να αναλάβει άλλος το τάισμα του μωρού (αν και μπορείτε να βγάλετε το γάλα με θήλαστρο και να του το δώσει με το μπιμπερό). Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πιει το μωρό το γάλα σας, καθώς ο ιός δεν περνάει εκεί -εάν ωστόσο παίρνετε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας ότι θηλάζετε πριν την ξεκινήσετε. Ωστόσο, οι πιθανότητες να κολλήσει το μωρό που θηλάζει είναι λιγότερες, καθώς το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε αντισώματα που βοηθούν τον οργανισμό του παιδιού να αμυνθεί πιο αποτελεσματικά ενάντια στον ιό. 


Πηγη: www.mamamia.gr

101 views0 comments