Τί είναι οι ασκήσεις πυελικού εδάφους Kegel για γυναίκες;Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους (που ονομάζονται επίσης και ασκήσεις Kegel) γυμνάζουν τους μύες που βρίσκονται στον πυθμένα της κοιλιάς και στην ευαίσθητη περιοχή, ανάμεσα στα πόδια μας από το ηβικό οστό έως τον κόκκυγα.

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται:

Πώς να κάνω ασκήσεις Kegel;

Να πώς γίνονται οι ασκήσεις Kegel:

Για να εντοπίσετε τους μύες του περινέου και το σωστό τρόπο άσκησης τους καθίστε στη λεκάνη της τουαλέτας και προσπαθείστε να διακόψετε την ούρηση. Όταν το πετύχετε θα έχετε μάθει το σωστό τρόπο άσκησης και θα μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις Kegel οπουδήποτε.


Ξεκινείστε με 10-15 επαναλλήψεις διάρκειας λίγων δευτερολέπτων και όσο βελτιώνεστε μπορείτε να αυξάνετε τη διάρκεια και τις επαναλλήψεις. Αποφύγετε να κρατάτε την αναπνοή σας ή να σφίγγετε τους γλουτούς σας κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μετά από ένα μήνα θα αισθανθείτε τη διαφορά. Για αποτελέσματα με διάρκεια συνεχίστε την άσκηση κάθε μέρα.

Ασκήσεις Kegel στην εγκυμοσύνη για εύκολο φυσικό τοκετό, ασκήσεις Kegel για πρόπτωση της μήτρας

Οι ασκήσεις Kegel αυξάνουν την αισθητικότητα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και βελτιώνουν τα συμπτώματα της ακράτειας ούρων. Επίσης, δυναμώνουν το περίνεο και διευκολύνουν το φυσικό τοκετό και επιταχύνουν την αποκατάσταση της περιοχής μετά τον τοκετό. Οι ασκήσεις Kegel όταν γίνονται τακτικά βοηθούν στην αποφυγή χαλαρώσης του κόλπου και πρόπτωσης της μήτρας στις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες.


Πηγή: www.siasou.gr

47 views0 comments