5 πιο συχνά γυναικολογικά προβλήματα!Σχεδόν κάθε γυναίκα υποφέρει από το ένα ή το άλλο γυναικολογικό πρόβλημα στη ζωή της. Ως επί το πλείστον, οι περιπτώσεις είναι ήπιες και αντιμετωπίζονται, αλλά μερικές μπορεί να είναι σοβαρές και να οδηγήσουν σε επιπλοκές, όπως να επηρεάσουν τη γονιμότητα και ακόμη και την ποιότητα ζωής. Ωστόσο, οι έγκαιρες επισκέψεις σε γιατρό και η διατήρηση της υγείας σας υπό έλεγχο μπορούν να αποτρέψουν αρκετές διαταραχές.


Δυσμηνόρροια


Το να υποφέρετε από πόνο στη μέση ή κοιλιακό πόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι πολύ συχνό. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες βιώνουν αφόρητο πόνο, παρεμποδίζοντας τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Αυτό είναι γνωστό ως δυσμηνόρροια. Όταν συμβαίνουν ισχυρές συσπάσεις στη μήτρα, η παροχή οξυγόνου μπορεί να μειωθεί, προκαλώντας δυσμηνόρροια. Συνήθως βελτιώνεται όσο μεγαλώνει κανείς και ιδιαίτερα μετά τον τοκετό.


Κύστες Ωοθηκών


Οι κύστες των ωοθηκών διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Μερικές φορές οι γυναίκες ζουν όλη τους τη ζωή με υγιεινό τρόπο χωρίς καν να συνειδητοποιούν ότι έχουν κύστες ωοθηκών. Βασικά, είναι ένας σάκος γεμάτος με υγρό που αρχίζει να αναπτύσσεται πάνω και γύρω από τις ωοθήκες. Αυτές οι κύστες μπορεί να είναι ή όχι όγκοι. Συνήθως, διαλύονται από μόνα τους ή ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει OCP ή από του στόματος αντισυλληπτικά χάπια για να τα βοηθήσει να διαλυθούν. Ωστόσο, θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά.


Ενδομητρίωση


Είναι μια κατάσταση όπου η εσωτερική επένδυση της μήτρας αρχίζει να αναπτύσσεται έξω από τα τοιχώματα της μήτρας. Συνήθως, αρχίζει να αναπτύσσεται στις ωοθήκες ή στη σάλπιγγα, ωστόσο, μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και στον τράχηλο, την ουροδόχο κύστη, το έντερο ή το ορθό. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα η ακριβής αιτία της θεραπείας της ενδομητρίωσης δεν είναι γνωστή. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κοιλιακές κράμπες, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, αιμορραγία μεταξύ της περιόδου και ακόμη και πεπτικά προβλήματα.


Νόσος Πολυκυστικών Ωοθηκών


Το PCOD είναι μια διαταραχή όπου τα ωοθυλάκια, που παράγονται από τις ωοθήκες, αναπτύσσουν κύστες αντί για ωάρια. Επομένως, αυτό μειώνει τον αριθμό των ωαρίων και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει εναλλαγές της διάθεσης και κατάθλιψη.


Ουρολοίμωξη (UTI)


Η ουρολοίμωξη προκαλείται από βακτήρια. Οι λόγοι για αυτό μπορεί να είναι εγκυμοσύνη, συχνή επαφή, διαβήτης, κ.λπ. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, κράμπες στην κοιλιά, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή και επιθυμία για συχνή ούρηση.


Αν έχετε ασυνήθιστα συμπτώματα ή νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό σας, καλέστε αμέσως τη Γυναικολόγο για να κλείσετε ραντεβού.


Πηγή: www.testpap.com

167 views0 comments