6 συχνοί λόγοι για κνησμό στην ευαίσθητη περιοχή

Οι 6 δημοφιλέστεροι λόγοι που παρουσιάζεται κνησμός στην ευαίσθητη περιοχή είναι οι εξής:


Βακτηριακή Κολπίτιδα

Αποτελεί την πιο συνηθισμένη αιτία για τον κνησμό (φαγούρα) και οφείλεται στην ανισορροπία που προκαλείται μεταξύ των υγειών βακτηρίων και μιας αλλαγής στο pH του αιδοίου.


Μολύνσεις

Οι συγκεκριμένες μολύνσεις οφείλονται, επίσης, στην αλλαγή του pH που προκαλούνται, συνήθως, από χρήση αντιβιοτικών, άγχος, μεταβολή στη δίαιτα, με τις γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη να έχουν αυξημένες πιθανότητες μόλυνσης.


Έκζεμα ή Ψωρίαση

Μερικές γενετικές παθήσεις (όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση) μπορούν να προκαλέσουν ερυθρότητα και κνησμό στην περιοχή μαζί με την εμφάνιση εξανθημάτων.


Δερματίτιδα εξ επαφής

Πρόκειται για ερεθισμό του δέρματος στο αιδοίο που προκαλείται από αλλεργίες σε ποικίλες ουσίες, ακόμα και από λιπαντικά ή προφυλακτικά και εκδηλώνεται με κνησμό, ερυθρότητα, οίδημα και πάχυνση του δέρματος. Μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα του ξυρίσματος, υφασμάτων ή προϊόντων υγιεινής.


Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ)

Μερικά από τα πιο γνωστά ΣΜΝ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι λοιμώξεις από χλαμύδια, ερπητοϊούς, τριχομονάδα, γονόκοκκο, είναι υπεύθυνα για τον κνησμό στην ευαίσθητη περιοχή που πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως πόνος και κάψιμο.


Ορμόνες

Κάθε φορά που τα επίπεδα ορμονών μεταβάλλονται (όπως κατά τη διάρκεια της περιόδου, της εγκυμοσύνης κλπ) υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της εμφάνισης κνησμού, ένα σύμπτωμα που – μαζί με την ξηρότητα – προκαλεί ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία στην κάθε γυναίκα.


Πηγή: www.drbasios.gr

38 views0 comments