7 πρώιμες ενδείξεις εγκυμοσύνης


1. ΚΟΥΡΑΣΗ

Η μεγάλη ανεξήγητη κούραση είναι πιθανόν η ποιό κοινή ένδειξη εγκυμοσύνης. Έτσι αν υποψιάζεστε εγκυμοσύνη μην προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε την κούραση με υπερβολική ποσότητα καφείνης. Αντίθετα ”ακούστε” το σώμα σας και χαρίστε στον εαυτό σας ξεκούραση και ηρεμία.


2. ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Αν ξαφνικά τα φαγητά που λατρεύατε δεν θέλετε να τα δείτε στα μάτια σας, πιθανόν είστε έγκυος. Μην στενοχωριέστε! Θα περάσει.


3. ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕ ΜΥΡΩΔΙΕΣ

Αν μυρωδιές συνηθισμένες ή και ευχάριστες όπως η κολώνια του συντρόφου σας, σας δυσαρεστούν αφάνταστα, τότε ίσως είστε έγκυος. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι το ιδιαίτερο, παρά μόνο να αποφεύγετε όποια μυρωδιά σας ενοχλεί. Και οπωσδήποτε εκείνη του τσιγάρου, που βλάπτει εκτός από εσάς και το μωρό σας.


4. ΝΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ

Η αύξηση των ορμονών στην εγκυμοσύνη μπορεί να σας προκαλέσει ναυτία ή και εμετούς. Τα καλά νέα είναι ότι τις περισσότερες φορές είναι μόνο το πρωί και μετά το πρώτο τρίμηνο εξαφανίζονται. Έχετε κρακεράκια κοντά στο κρεβάτι σας για να μην σηκώνεστε το πρωί με άδειο στομάχι. Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα. Λίγο λεμόνι στο νερό, μέντα ή τζίντζερ βοηθούν στην καταπολέμηση της ναυτίας. Αν έχετε πολλούς εμετούς θα βρεθεί λύση.


5. ΣΥΧΝΟΥΡΙΑ

Η μήτρα με την εγκυμοσύνη μεγαλώνει και πιέζει την ουροδόχο κύστη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αποτελεσματικό. Αποφεύγετε τα πολλά υγρά πριν τον ύπνο γιατί θα σας σηκώσουν πολλές φορές το βράδυ.


6. ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ

Μερικές γυναίκες μπορεί στην αρχή της εγκυμοσύνης τους ή και αργότερα να αισθάνονται δυσκολία με την αναπνοή τους. Αυτό οφείλεται στο περισσότερο οξυγόνο που χρειάζεται η έγκυος γυναίκα και είναι φυσιολογικό. Ιδιαίτερα στο βάδισμα, στην άσκηση ή μετά το φαγητό. Αν αισθάνεστε και πόνο ή κόβεται η αναπνοή σας ενώ κάθεστε, καλύτερα να το αναφέρετε στον γιατρό σας.


7. ΟΙΔΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

Άλλο ένα πρώιμο σημάδι της εγκυμοσύνης. Αλλάξτε στηθόδεσμο. Τα αθλητικά σουτιέν ανακουφίζουν γιατί προσφέρουν καλύτερη στήριξη.


Αναρωτιέστε αν είστε έγκυος;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού


Πηγή: www.efiroboti.com

367 views0 comments